‘Ik zet familiebedrijven weer in beweging’

Samen in beweging

Aangenaam. Ik ben Jan Lucas Spijkman. Gespecialiseerd in de begeleiding van familiebedrijven. Vanuit mijn ervaring als boerenzoon, agrarisch ondernemer en bedrijfsadviseur zet ik familiebedrijven weer in beweging en in zo’n positie dat ze passende keuzes kunnen maken.

Oprechte betrokkenheid en interesse

Binnen een familiebedrijf is het van groot belang om goed met elkaar te communiceren. Maar je kent het vast wel… Als zoon of dochter heb je misschien andere ideeën over de toekomst van het bedrijf dan je ouders. Of het is niet duidelijk wat ieders verantwoordelijkheden zijn, waardoor binnen het bedrijf en binnen de familie onrust ontstaat. Vanuit mijn oprechte betrokkenheid en interesse in mensen en relaties help ik familiebedrijven om in verbinding met elkaar te komen of blijven.

Openheid en vertrouwen

Als begeleider probeer ik openheid en het vertrouwen te creëren om met elkaar in gesprek te gaan. Door vragen te stellen en onafhankelijk naar iedereen te luisteren, ontstaat er begrip voor elkaar en ieders emoties. Dat is de basis om samen verder te gaan. Wat is voor jou belangrijk? Waar wil jij naartoe en wat is jouw rol daarin? En hoe ziet de ander dat? Door over je grenzen heen te stappen, kun je samen verder. Als mens, als bedrijf en als familie. Dat is waar ik me voor inzet.

‘Ik werk vanuit een relatie met mensen, zodat zij verder kunnen’
Jan Lucas Spijkman
Jan Lucas Spijkman
06 414 19 457