jan-lucas-spijkman2

Jan Lucas Spijkman

Het wonen en werken op een boerenbedrijf kent voor mij geen verrassingen. Zelf groeide ik op op een gemengd bedrijf met melkvee en een pootaardappelen in Drenthe. Al jaren werk ik als adviseur in de akkerbouw en soms de melkveesector. Ik sta middenin de praktijk, snap snel wat een ondernemer zegt en door goed te luisteren heb ik vrij snel in beeld waarom ik aan tafel zit.

De agrarische sector wordt steeds complexer, belangen veranderen en veel factoren spelen een rol. Het is niet altijd eenvoudig om als ondernemer antwoord te hebben op de vraag: waar sta ik eigenlijk voor? Door dat helder te krijgen, maak je makkelijker keuzes. Dat kan gaan om samenwerken, beter communiceren in een familiebedrijf of tijdens een bedrijfsovername bijvoorbeeld. Er gaat zoveel in het hoofd van een ondernemer om! Wat wil je nu echt en welke andere opties zijn er? Ik ben pas tevreden als een ondernemer een keuze maakt die bij hem past en verder kan met een goed gevoel.

Start typing and press Enter to search