Aan het eind van het jaar tijdens de feestdagen zoeken families elkaar vaak op om met elkaar een glas te drinken en een maaltijd te nuttigen. Een mooi moment om naast het hebben van plezier en het samen ondernemen van activiteiten, de thermometer in het bedrijf en de onderlinge relaties te steken.

Een moment ook van bezinning van hoe gaan we met elkaar om, hoe werken we samen, voelt een ieder zich prettig daarbij en welke wensen zijn er naar de toekomst toe. Niet alleen met de familie maar ook met medewerkers is het einde van het jaar een moment om extra aandacht voor elkaar te hebben.

Nivea

Vanuit onze SPOAR-praktijk weten we hoe belangrijk het is om wensen en verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Je snapt dan ook beter waarom iemand juist heel erg gemotiveerd is om iets te gaan doen of juist niet te doen. Vaak denken we het wel te weten wat de ander belangrijk vind en hoe zij of hij denkt. Maar net zo vaak zitten we ernaast. Het kan leiden tot onbegrip terwijl iedereen de beste bedoelingen heeft. Kortom: NIVEA, Niet Invullen Voor Een Ander.

Een goed gesprek kan helpen om ook naar de toekomst toe elkaar te kunnen blijven begrijpen, elkaar te accepteren en mooie dingen te doen. Maar ook om eventueel een verandering in gang te zetten.

Groei en balans

Bijvoorbeeld veranderingen die te maken hebben met de balans tussen werk en privé. Die balans is altijd belangrijk, maar bij de groter wordende bedrijven een extra punt van aandacht. Juist bij de groeiende bedrijven wordt van de mensen, vaak zonder er veel woorden aan te besteden, extra inzet gevraagd en verwacht men dat je een stapje harder gaat lopen.

Vanuit het werk bij SPOAR bij het begeleiden van bedrijven waar het even wat minder gaat, weten we hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven, duidelijk te hebben wat we van elkaar verwachten en daarbij ook oog te hebben voor de privésituaties.

Veilige setting

Het mooist is het als de gesprekken in een prettige, vertrouwde en veilige setting kunnen plaatsvinden. Alleen dan zal iemand ook zijn kwetsbare kant te durven laten zien. Dan kom je verder en kun je elkaar verder helpen en versterken.

De bedrijfscoaches van Spoar wensen u mooie dagen en prettige gesprekken toe.

jan-lucas-spijkman2

Door: Jan Lucas Spijkman

Start typing and press Enter to search